Tysk disciplin skal redde synkende Fulham FC

Der sker vigtigere ting i den her verden. Men for boldtosser er det interessant, at der nu sætter sig en tysker i trænersædet i en engelsk Premier League-klub. Det er ikke sket før. Således har træner-legenden Felix Magath, der har vundet to Bundesliga-titler med Bayern München, sagt ja til at forsøge at redde London-klubben Fulham FC fra nedrykning.

For Fulham står lige nu i kviksand til langt over fodboldstrømperne, og exit-lamperne blinker med ildevarslende styrke. En exit, der fører holdet ud af Europas mest profilerede liga, Premier League, og ned i glemslen i 2. division.

Magath tiltræder øjeblikkeligt og erstatter den tidligere Brøndby-træner Rene Meulensteen, der har beskrevet fyringen af ham som “at trykke på panikknappen på baggrund af frygt og følelser”. I Premier League betyder nedrykning til 2. division nemlig ikke kun ære- og prestigetab. Tabet af tv-, sponsor- og tilskuerindtægter betyder også, at en halv milliard kroner forsvinder ud i det blå. Og det er slet ikke nemt at komme op i Premier League igen med alt dens guld og glamour. Nedrykkeres stjernespillere meler nemlig deres egen karriere og forsvinder andre steder hen.

Således har tyske Magath en skarp kniv for struben fra dag 1. Fulham er nr. sjok, der er 12 kampe tilbage, og godt og vel 10 hold kæmper ligeså indædt for overlevelse som Fulham. Men med tysk disciplin og struktur har Magath vendt dårlige resultater til gode i andre klubber. Og det er dét de ængstelige ejere håber, han nu overfører til deres klub.

Vi ved om tysker-kuren lykkes, når solen går ned på sidste spilledag i maj.